...kuin sen petaa.

Toisilla ihmisillä on pakkomielteitä kiusaamiseen, sitä tapahtuu myös virtuaaliharrastajien keskuudessa. Nälvitään ja haukutaan toisia, niin selän takana kuin päin naamaakin. Netissä se on niin helppoa, kun voi anonyymisti tehdä ja sanoa. Itseäni tällaiset kiusaamistapaukset ärsyttävät ja harmistuttavat. Miksei vain voida ymmärtää, että tämä on vain harrastus? Miksi pitää ottaa liian todesta?

Toinen ärsyttävä asia on rahan sekoittaminen virtuaaliharrastukseen. Hevostalli.netin keskustelufoorumille oli nimimerkki sanna laittanut viestiketjun, jonne oli linkitetty web archiven kautta haettuja ht.netin foorumin etusivuja vuodelta 2002. Oli mielenkiintoista nähdä miten silloin otsikoitiin. Itse kun olen aloittanut vasta 2004. Tuolloin, 2002, ei rahaa sekoitettu mukaan, ja viestiketjuun olikin joku kommentoinut, että silloin olisi naurettu pitkään, jos joku olisi rahaa kehdannut pyytää. Nykyään se tuntuu olevan arkipäivää. Edes aloittaessani 2004 ei rahaa sekoitettu harrastukseen.

Kaikki muukin on tehty vähän hankalaksi, kisaaminen, kasvattien ostaminen ja muu. Enää ei noudateta kunnolla myyntiehtoja, joita moni kasvattaja kuitenkin edelleen käyttää. Toivottavasti kasvattien ostajat tällä saralla vähän parantelisivat toimiaan, vaikka eihän mitään voi vaatia, aina voi vain toivoa. Ja voihan sen kasvatin aina virtuaalimaailmassa ottaa takaisin, jos koti ei ole sitä, mitä on luvattu (ts. kasvatti vaikuttaa nurkassa pölyttyvältä).

Sitten iloisempiin asioihin; flanellin fwb-ori, joka tottelee nimeä Hamunen on kovaa vauhtia saavuttamassa VIR MVA Ch arvonimen, viimeisiä sertejä odotellaan ja samalla odotellaan sormet syyhyten sitä, että kaikki sertit löytyy BIS-listalta. Orin aivan ensimmäisistä näyttelyistä kun ei ole edes BIS-kehän tuloksia, ja ne ovat olleet jo vuoden  2009 kesäkuussa!  Kuvat menee tosin vaihtoon ennen anomista, pakko, kun samoilla kuvilla on jo toinen hevonen, jolle arvonimi myönnetty.

---

Edit 16.4.
Aloituskappaleessa puhuin kiusaamisesta hieman. Tarkoituksenani EI ollut vähätellä virtuaalihevostelua harrastuksena, vaan saada ihmiset ajattelemaan sitä, pitääkö virtuaalisessa harrastuksessa tehdä toisten harrastamisesta niin kurjaa ja vaikeaa. Että eikö vain voisi yksinkertaisesti jättää avaamatta sellaisten ihmisten viestiketjuja, jotka eivät itseä miellytä. Vaikka virtuaalihevostelu olisi itselle henki ja elämä, niin ei tarvitse toisille purkaa mahdollista omaa pahaa oloaan. Ei se ole IRL:kään mukavaa. Toivottavasti kiusatut ymmärtävät viitata kintaalla kiusaajilleen, tai jos ei ole tarpeeksi "vahva" sellaiseen, niin edes puhuisi jollekin, ja saisi jonkun tuekseen. Kenenkään ei pitäisi joutua lopettamaan tätä harrastusta kiusaamisen vuoksi!