Kasvatit on eräs varsin mielenkiintoinen aihe kirjoittaa. Kasvatilla pitää olla kiva nimi ja kasvattajakin vaikuttaa paljon. Jostain syystä omat kasvattini ovat aina joutuneen unohduksiin. Juuri tässä pari päivää sitten laittelin viestiä erään kasvatin omistajalle, ja vastausta odottelen, ehkäpä oripoika palaa kotiin. Monia kasvatteja tuli napsittua muutenkin yhdessä vaiheessa takaisin, olivat unohtuneita raukat.

Itse sain juuri hiljan myös sähköpostia hevoseni kasvattajalta, ihmetteli, kun ei orin sivuilla ollut tapahtunut mitään. Todellisuus oli, että kun Hanna K:n kanssa meillä on eräs yhteinen tunnus, olin unohtanut Leevi-pojan olevan minun, muistelin sen olevan Hannan. Asia selvisi, ja ori pääsi heti käsittelyyn. Luonteen sai sivuilleen ja kuvatkin löysin sopivasti. Nyt sitten pyritään pitämään siitä kiinni, ettei poika enää unohdu.

Kasvatit ovat muutenkin kivoja otuksia. Itselläni on pikaisten laskujen mukaan tällä hetkellä 3 Dakotan kasvattia, 1 maukalta ostettu kasvattiponi, 1 Vegas-kasvatti, 1 Milkan -alkuinen suokki, 4 Hamzilta ostettua (2 Shadow's, 1 frá Spir; 1 Varjon; joskus niitä oli PAAALJON enempi, nyt ne on kaikki kuopattu jo), 4 Forwicen kasvattia, 3 Eucaryan kasvattia, 1 Chevalin kasvatti (mer -päätteinen, wasbaarissa), 1 Unafraidin kasvatti (wasbaarissa, näitä oli kaksi), 1 Salaisuus-suokki, 1 RVC-xx, 1 Etna-ratsuponi, 1 Wikhorn-kwpn, 1 Draculan -suokki, 1 Hiprakkalainen, 2 v. Shandi-shetua, 1 Jewel-shetu, 1 Vadelmaveneen, 1 Novellilainen, 1 Branven-shetu, 1 Treble -vuono, 1 vuono, jonka kasvattajasta ei hajuakaan, ja omia kasvatteja on laskujen mukaan tällä hetkellä 5 omistuksessa. Tuonteja sitten loput.

Hevoset yhteensä talleittain;
Huopatossu - 23
Fieldfare - 14
Quo Vadis - 8 (nämä ovat huonossa jamassa, parannusta tiedossa)
Smurf - 4
Teputus - 2
Yksityiset - 27

Rotutilasto;
suomen(pien)hevonen - 15
shetlanninponi - 12
welsh (kaikki sec) - 4
ratsuponi - 7
puoliverinen - 20
lämminverinen - 2
new forestit - 3
connemarat - 3
islanninhevoset - 1
paint - 1
laukkurit/täykkärit (xx, at) - 3
vuonot - 3
tinkerit - 1
aussiponit - 1
tilastot - 2

Yhteensä hevosia; 76

Hyvin suurella todennäköisyydellä mulla jopa jäi jotkut hevoset laskematta, ja jotkut kasvattajat luettelematta. Mutta aika jees hevosmäärä. Koko poppoon kun saisi vielä kisautettuakin, niin olisi tosi huippua. Tosin, mulla on selkeet tavotteet tiettyjen otusten kanssa, ja niiden kanssa panostetaan vähän enempi, toisten kanssa sitten ollaan rennompia ja touhuillaan. Hoitajia kun saisi, niin olisi kiva. Varmaan pitäis yhdistää noi tallit jotenkin fiksusti, niin voisi olla helpompaa.